تمرکز این دوره بر خودشناسی و درک ضعف ها ، قوت ها ، فرصت ها ، و تهدیدها می باشد … کشف خود علاوه بر خودشناسی به دیگر شناسی ما هم کمک بسیاری می کند.درک اینکه چه کسی در جهان هستید مستلزم سطح خوبی از خودشناسی است. دانستن ارزش های خود و اینکه چگونه نقاط قوت و ضعف شما می تواند از شما حمایت کند یا شما را در زندگی محدود کند.
درک خودشناسی : خودشناسی اصطلاحی گسترده است که به آگاهی از احساسات، ویژگی ها، انگیزه ها و توانایی های خود اشاره دارد. توجه به این نکته مهم است که خودشناسی یک نوع اطلاعات ثابت برای به دست آوردن نیست، بلکه مانند شما پویا و دائما در حال تغییر است. همانطور که در طول زندگی خود یاد می گیرید و رشد می کنید، توانایی شما در شناخت خود و آگاهی از اینکه چه کسی هستید دائما تغییر می کند.
در حالی که یادگیری در مورد خود به تنهایی یک سفر روشنگر است، لزوماً یک سفر ساده نیست. ذهن ما به طرز ماهرانه ای مکانیسم هایی را می سازد تا افکار و احساسات ناخوشایند یا اضطراب آور را خارج از آگاهی خود نگه دارد. این مکانیسمها، مانند فراموشی عمدی یا سرکوب ناخودآگاه، میتوانند باعث شوند که ما از تأمل لازم برای دستیابی به خودشناسی اجتناب کنیم. این به این دلیل است که ما تمایل بیشتری به حفظ تصویر درونی خاصی از خود داریم تا اینکه بدانیم واقعاً چه کسی هستیم. نتیجه نهایی این است که ما اغلب فاقد خودشناسی هستیم و از محاسن آن در زندگی شخصی و حرفه ای خود بی خبر می مانیم. مفهوم خودکارآمدی مرتبط با خودشناسی است. خودکارآمدی که توسط روانشناس آلبرت بندورا در سال 1977 معرفی شد به باور شما به توانایی خود برای موفقیت در یک موقعیت خاص اشاره دارد. سطوح بالای خودکارآمدی با افزایش دستیابی به هدف، کاهش استرس و مراقبت از خود بهتر مرتبط است.
چرا یادگیری دوره آموزشی خودشناسی “کشف خود” مهم است؟
ایجاد آگاهی از نقاط قوت و چالشهای خاص به شما این امکان را میدهد تا شرایط لازم را برای موفقیت انجام دهید. ، انتخابهای عاقلانهای داشته باشید. شناخت از رفتارهای ناسازگار یا فرآیندهای فکری مشکل ساز اولین قدم برای انتخاب سالم تر است زیرا نمی توانید چیزی را که نمی دانید تغییر دهید. علاوه بر این، به دست آوردن دانش از ارزش ها و مهارت های خود به شما کمک می کند تا اهدافی را دنبال کنید که برای شما معنادار هستند و زندگی پر از چیزهایی را طراحی کنید که بیشتر دوست دارید.این دوره علاوه بر خودشناسی برای دیگرشناسی نیز میتواند بسیار موثر باشد
در یک زمینه حرفه ای، خودآگاهی و خودکارآمدی ویژگی های ارزشمند و عوامل مهمی برای رشد و رهبری فردی هستند که به رهبران این امکان را می دهند تا خود و سازمانشان را توانمند کنند. هنگامی که در مورد مهمترین توانایی رهبران برای توسعه سؤال شد، هفتاد و پنج نفر از شورای مشاوران تجاری استنفورد تقریباً به اتفاق آرا پاسخ دادند: خودشناسی. همچنین بین خودشناسی و بهره وری در محل کار ارتباط معناداری وجود دارد. یک متاآنالیز بیش از 300000 کارمند نشان داد که کارگرانی که مجاز به استفاده روزانه از نقاط قوت خود بودند، 38 درصد بهره وری بالاتر و 44 درصد امتیازات وفاداری مشتری و حفظ کارکنان بالاتری داشتند. بنابراین، پرورش آگاهی از نقاط قوت خود به شما این امکان را می دهد که از آنها در یک زمینه حرفه ای استفاده کنید و نقاط ضعف مکمل آنها را جبران کنید.دوره خودشناسی ” کشف خود” سرآغاز موفقیت شماست.
پرورش خودشناسی
نوشتن افکار و احساسات خود در یک دفترچه خصوصی ابزار قدرتمندی است که به شما کمک می کند تا خود را بهتر بشناسید. نوشتن رسا فواید سلامت روانی و عاطفی زیادی دارد از جمله بهبود مهارت های تفکر انتقادی، اولویت بندی هدف، و کاهش افسردگی و اضطراب. همچنین به عنوان یک بازتاب آرشیو شده از شخصیت شما عمل می کند و به شما امکان می دهد رشد شخصی خود را در طول زمان پیگیری کنید.
توسعه یک تمرین مدیتیشن مبتنی بر تمرکز حواس به شما این امکان را می دهد که از الگوهای فکری، احساسات، و تجربیات استرس و شادی خود آگاهی کامل پیدا کنید. با این حال، تمرین های تمرکز حواس به زمینه مدیتیشن محدود نمی شود. هر فعالیتی را می توان با دقت انجام داد، از شستن ظروف گرفته تا شرکت در یک جلسه در محل کار. نکته کلیدی این است که در هر کاری که انجام می دهید با توجه و مشاهده غیر قضاوتی عناصر لحظه حال شرکت کنید. وقتی ذهن شما شروع به پرت شدن کرد، فقط با مهربانی نسبت به خود و آن را به کار خود بازگردانید! شما در حال تمرین ذهن آگاهی هستید. لطفاً توجه داشته باشید که تمرینهای مدیتیشن و ذهن آگاهی برای همه مناسب نیست. کسانی که سابقه تروما، PTSD و/یا افکار خودکشی دارند توصیه میشود با احتیاط عمل کنند.
از آنجایی که ذهن شما موانعی بر سر راه خودشناسی ایجاد می کند، باید راه هایی را برای دور زدن آنها بیابید. یکی از راههای انجام این کار، جستجوی بازخورد از یک همکار یا سرپرستی است که به او اعتماد دارید تا یک گزینه صادقانه به شما بدهد. این می تواند راهی عالی برای دستیابی به دیدگاهی باشد که از تعصب شخصی شما فارغ باشد.
در نهایت، توجه به این نکته مهم است که در فرآیند پرورش خودشناسی ممکن است همیشه آنچه را که می بینید دوست نداشته باشید. با این حال، برای پرورش شناختی معتبر از خود، مهم است که در کنار جنبه های مثبت، نکات منفی را نیز بپذیرید. احساسات منفی طبیعی هستند و هدف مهمی در کمک به شما برای آگاهی بیشتر از محیط اطرافتان هستند. به عنوان مثال، ترس می تواند به شما کمک کند در برابر خطر واکنش نشان دهید، اضطراب حواس شما را افزایش می دهد و احساس گناه می تواند به شما کمک کند تا در اعمال گذشته که ممکن است برای دیگران مضر بوده است تجدید نظر کنید. علاوه بر این، احساسات منفی، مانند خشم، میتوانند محرکهای بزرگی باشند زیرا ما را وادار میکنند تا بر اساس شرایط فعلیمان عمل کنیم و تغییرات مثبت ایجاد کنیم.
راهنمای سریع خودشناسی
در مورد نقاط قوت خود بیاموزید
اهداف زندگی خود را کشف کنید
اغلب خودتان را چک کنید
با خودتان مهربان باشید
خودکارآمدی خود را افزایش دهید
کمک بخواهید
اقدام کردن
وارد عمل بشوید و در عمل می توانید بهترین ظرفیت های خود را شناسایی کنید
توسعه و آموزش حرفه ای
همیشه مهارت های هوش هیجانی خود را براساس مدل JEEQ دنبال و ارزیابی کنید
سرفصل دوره خودشناسی “کشف خود”